BejelentésKurázsi Táncegyüttes
"Táncolni a végtelenben, Táncolni egy életen át"

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Az együttes 1978-ban alakult az Ernst Thälmann Veszprém Megyei Úttörőházban. A kezdetben gyermekcsoportként működő együttes tagjait megtartva ifjúsági, majd később felnőtt csapatként is nagyszerűen működött. A táncegyüttes sok veszprémi, illetve környékbeli fiatalnak jelent nem csupán szabadidős elfoglaltságot, hanem egy nagyszerű és talán letűnőben lévő, nagy értéket és hagyományokat képviselő kultúra ápolását. Eme ismeretek birtokában könnyebben boldogulnak, és helytállnak a mai rohanó világban.

 A Kurázsi Táncegyüttes soha nem volt könnyű anyagi helyzetben, de a lelkes pedagógusi munka és az ide járó táncolni szerető fiatalok munkája mindig meghozta gyümölcsét. Ennek köszönhetően az elmúlt 33 évben a világ számos országában(Ausztria,Szlovákia,Szerbia...) sok fesztiválon kiválóan szerepelt csoportunk, ezáltal is tovább öregbítve Magyarország és Veszprém városának hírnevét. Veszprém városi rendezvényeken többször is bemutatkoztak:

  •  Március 15.-i fáklyás felvonulás és a Laczkó Dezső Múzeumban tartandó ünnepi táncház 
  • Szent Mihály-napi búcsú 
  • Arany ősz fesztivál
  • Szüreti felvonulások 
Az 2009-es évben ünnepelte a Kurázsi Táncegyüttes fennállásának 30. jubileumi évét, amely alkalomból önálló műsorral, méltóképpen szeretnének tisztelegni a csoport alapítói, tagjai és vezetői előtt.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!